perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannuksenaloitustunnelmia

Meillä on suunnitelmissa viettää juhannusta täällä kotona. Muutamakin mökkikutsu on saatu, mutta päätettiin vain rentoilla ja olla lähtemättä minnekään: lupaa kysyneille tosin on annettu vierailuoikeus meidän luona ;) On ollut sellaista haipakkaa viimeinen kuukausi, että tekee hyvää olla vähän paikoillaankin ennen ensi viikonlopun isoja bileitä (mun synttärit/ meidän tuparit/ mun opintojen loppuminen/ kesä/ mitänäitänyton juhlat!).

IMG_7959
Tänään on hoidettu vähän asioita, ostettu kauppa tyhjäksi herkuista, tehty hiukan juhannussiivoa ja aloiteltu juhannuksen viettoa meidän pienen perheen kesken. Mies toi työmatkalta kesän ekat mansikat, oi nam! (Ekat vasta nyt, koska vain suomalaiset kelpaavat. Olen aina silloin tällöin kokeillut aiemmin ilmestyviä muunmaalaisia, mutta ne ovat aina suuri pettymys: makeudeltaan kotimaisia ei vaan voita mikään. Minun mielestäni.)

IMG_7962
Heiheeei, älä edes kuvittele lopettavasti rapsutusta!

IMG_8013
Karvavauva ei ihan tajua olevansa hiukan perinteistä sylikoiraa isompi... meidän oma minijääkarhu <3

IMG_7990
Ilta-aurinkoa kotipihalla.

IMG_7993
Mä en nyt tiedä mikä tämän puskan nimi on (se iso tuossa ylemmässä kuvassa), mutta kukat on kauniit kuitenkin. Pitänee pyytää äiti tai mummo pitämään jotain luentoa näistä pihan kasveista ;) Itse tunnistan juuri ja juuri suunnilleen lupiinin ja omenapuun...

IMG_8006
Grillimenu oli tänään varsin yksinkertainen ja perinteinen, tosin taisi olla meille kauden ekat makkarat.  Grillattu maissi on niiiiiiin hyvää: vähän voita päälle ja mmmmmm..... kiilaa melkeinpä parhaaksi kesäherkuksi heti mansikan jälkeen. Voisi näitä tietysti tehdä uunissakin, mutta eipä tule koskaan tehtyä. Tänään grillatut oli esikeitettyjä, mutta tuoreet maissit on vielä parempia. Niitäkin ostettiin pari juhannusherkuksi. Slurps.

IMG_7996
Hei äiskä hei, mä oon täällä ikkunan väärällä puolella! (*huoh* ja nuo ikkunat siis pestiin pari viikkoa sitten...)

IMG_7986

Siitä lupiinista puheen ollen ;) Olkoon vaan rikkakasvi, mutta minusta ne on kyllä kauniita. Näitä löytyy pihasta eri värejä.

IMG_8015
Näissä tunnelmissa alkaa meidän juhannus. Mitä suunnitelmia teillä muilla?

Toivottavasti tiedossa on rentoa menoa, oli se sitten maalla tai kaupungissa :) Hauskaa juhannusta siis!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa juhannusta! Teillä on kyllä upean näköinen piha, kyllä tuolla kelpaa juhannusta juhlia. Meilläkin on kotijuhannus tänä vuonna, ollaan kans reissattu nyt sen verran paljon, että teki mieli vähän rauhoittaa menoa. Ja samaten, saatetaan itse saada vieraita... :) Ja vielä sen verran samistelen, että olen myös fiilistellyt grillattua maissia ja kotimaisia mansikoita urakalla tällä viikolla. Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, samoissa tunnelmissa siis mennään :) on kyllä aika kivaa tämä tämmöinen kesäelo. Kun ei ole kiire minnekään ja saa vain olla. Ihanaa juhannusta myös teille!

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!