tiistai 14. lokakuuta 2014

Vauva -lehden raskaustesti

Päätinpäs minäkin heittäytyä oikein mammabloggaajaksi ja tehdä Vauva -lehdestä tutun raskaustestin:) Minusta ainakin näitä on hauska lukea, joten toivottavasti tästä on iloa teille.

Minulla on ollut uusia intohimoja ja inhokkeja.

Ei kyllä ole mitään jännää himotusta tai inhotusta: alkuraskaudesta tuli voimakkaita mielitekoja milloin mihinkin ruokaan (ja mitään muuta ei tehnyt yhtään mieli, pakko oli saada just sitä jotain tiettyä sen sekunnin suosikkia), mutta himotuksen kohde vaihteli, eikä mukaan tullut mitään mistä en normaalistikaan pitäisi. Alkuraskaudesta ei myöskään yhtään tehnyt mieli kahvia. Nyttemmin mielihalut ovat normalisoituneet. Viiliä olen kyllä viime aikoina syönyt tosi paljon, mutta tällainenkaan kausi ei ole mitenkään erityisen epätavallinen itselleni, joten en osaa syyttää edes viilinhimosta raskautta :)

Olen tuntenut itseni seksipommiksi.

No en erityisemmin. Rakastan pyöreää vatsaani enkä koe raskauden mitenkään runnelleen kehoani pahasti (ainakaan vielä...), mutta en myöskään koe mitään ylimaallista hehkua. Oloni on kaiken kaikkiaan aika normaali ja hyvä niin :) 

Masut
Pesänrakennusviettini on herännyt.

Kyllä! Kodinhoitohuoneen remontti, vauvanhuoneen lopullinen sisustus sekä parit uudet verhot ja pehmusteet odottavat silitystä ja paikoilleen laittoa. Sekä kuvaamista (tulossa on! Promise...). Mielessä on lisäksi vielä yksi verhoiluidea, kunhan tässä saan kouluhommat pois alta.  Jaaa jotenkin tässä on käynyt niin, että itse toimin näissä proggiksissa lähinnä projektinjohtajana, varsinaiseen työhön ovat joutuneet äitini ja mies... että kiitos ihanille <3

Tiedämme lapsen sukupuolen.

Olemme saaneet hyvän arvauksen joo, "tieto" on kai aina vähän vahva sana pelkän ultran perusteella :) Tyttöä sieltä siis odotellaan saapuvaksi.


Olen pelännyt ja murehtinyt kaikkea mahdollista.

Kyllä! Ja mahdotonta myös... Etenkin alkuraskaudesta, mutta myöhemminkin vähän väliä. Vauvan liikkeiden vahvistumisen myötä huoli on laskenut huomattavasti ja onneksi vauva liikuskelee aika paljon. Lisäksi meillä on aivan huippuneuvola ja terveydenhoitaja: pienimmästäkin epäilystä on saanut ajan kokeisiin tai lääkärille, jonka lisäksi asenne on muutenkin hyvin maalaisjärkinen. Tämä yhdessä mieheni vankkumattoman hötkymättömyyden kanssa on saanut minutkin pysymään kohtuujärjissäni kaiken uuden ja pelottavan keskellä.

Hyvä äiti on kotona pitkään.

Ei. Hyvä äiti tekee  niin kuin omalle perheelle, omaan tilanteeseen ja omalle lapselle on parhaaksi.

Tiedän, miten haluan synnyttää.

Kyllä: mahdollisimman normaalisti ja vähillä vahingoilla kummallekaan osapuolelle :D Tähän voi kuitenkin vaikuttaa itse hyvin rajatusti, jonka vuoksi olen yrittänyt olla ajattelematta asiaa liikaa -tarkoitus on mennä tilanteen mukaan. Mitä se ikinä sitten tarkoittaakin...


* Meneillään on rv 34+5 * Kengännauhojen sitominen ja varpaankynsien leikkaaminen alkaa käydä urheilusuorituksesta * Nukun edelleen hyvin * Himoitsen juustoja, kylmäsavulohisalaattia ja parmankinkkuun käärittyä melonia (slurps...)

Virallisesti äitiyislomani muuten alkaisi huomenna! Jännä ajatus :) Opintorutistusta on tosin jäljellä vielä puolitoista viikkoa, joten itse aloitan lomailun vasta reilun viikon kuluttua. Tiedossa on sen jälkeen mahakuvausta, babyshoweria- ja toivottavasti ehdin vähän latailemaan akkujakin vielä syysrauhasta pienen hetken nauttien, ennenkuin kaikki muuttuu. Ihana, mutta jännittävä ajatus että aika pian Hän on jo täällä <3

Mitenkäs muut, oletteko tehneet tätä testiä ja millaisia tuloksia saitte :)?

2 kommenttia:

  1. Minä paistelin lettuja viikottain jokaista lasta odottaessani, ja jauheliha taas kuvotti. Rentoa loppuraskautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi lettuja, nyt rupesi tekemään mieli niitä :D Nam. Mulle ei ole tullut yhtään voimakasta kuvotusinhokkia, sellaisia kyllä mitä ei tee mieli, mutta ei noin voimakasta reaktiota. Olen kyllä kuullut että jauheliha on ollut monelle muullekin ällötys raskausaikana.

      Ja kiitos, yritetään olla ottamatta viime hetken paniikkia :)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!