perjantai 28. helmikuuta 2014

Perjantain paras

Perjantain parhaissa juhlistetaan tällä viikolla rakasta vaariani, joka täytti eilen torstaina 90 vuotta.

IMG_4134
Eilen juhlittiin paikallisessa ravintolassa runsaan ystävä- ja sukulaisjoukon kera, mutta bileet jatkuvat  vielä lähimpien sukulaisten kesken huomenna isovanhempieni kotona.

IMG_4159
Tarjolla oli tietenkin herkkuja: sekä suolaisia...

IMG_4160
että makeita.

IMG_4241 Itse häärin juhlapaikalla kameran takana. joten asukuvat otin vasta kotona, juhlien jälkeen. (Argh, miten mun hiukset on noin tummat..? Taitaisi olla kampaajareissu taas tarpeen...)

IMG_4248
Asunani oli jo jokusen vooden vanha With love Sanna Hopiavuori -mekko, jonka olemassaolon olin oikeastaan kokonaan jo unohtunut. Kengät/ Pura Lopez, laukku/Mulberry, korvikset/Thomas Sabo, rannekoru/AITO Helsinki. Sukkiksina maailman parhaat Kunertin Chincillat. Suosittelen! Kauniin sävyinen (myös tällaiselle supervaaleaihoiselle!) matta sukkis, joka on todella kestävä. Ja jos sukkis menee rikki, ei siihen silti tule silmäpakoa, kangas on jotenkin käsitelty ja toimii.


IMG_4227

Tässä yritettiin saada sekä minua että koiraa samaan kuvaan. Vain koira osaa posettaa (siksi mulla pää poikki...), eikä valotuskaan oikein toimi. Mutta tässä näkyy mekon malli: tuollainen säkkimäinen, mutta helman rypytys tuo siihen muotoa. Ja estää, ettei lyhyt helma nouse liian helposti korviin...

IMG_4250

Kivaa viikonlopun jatkoa :)

tiistai 25. helmikuuta 2014

Ihana Tampere

Takana on ihanan laiska viikonloppu Tampereella serkkuni luona (ja perään kiireiset pari päivää töissä, *huoh*). Tampereen viikonloppu oli ohjelmaltaan viikonloppujen aatelia: pieni pako arkiympyröistä, loistavaa seuraa, erinomaista ruokaa, laiskaa kiertelyä kaupoissa ja kaupungilla,vähän lisää hyvää ruokaa ja herkkuja, uusia paikkoja. Ja hyvää ruokaa, joko muistin mainita :D ?

Ja joo, se kamera oli mukana, mutta ei poistunut laukusta... kuvat siis kännyräpsyjä :)

IMG_1807
Lauantaina lounastimme Grelissä, herkkusalaattia varsin kohtuulliseen hintaan. Suosittelen :)

IMG_1810
Kivoissa kaupoissa kiertelyä.

IMG_1813
Mainitsinko jo ne herkut ;D? Suhtaudumme serkkuni kanssa karkkiasioihin lähipiirejämme huvittavalla hartaudella.

IMG_1816

Lähdössä ulos illalla.

IMG_1822

Meitä oli liikkeellä kaksi tuonelan joutsenta: yhtä värikkäissä ulkokamppeissa molemmat...

IMG_1831
Sunnuntaina suuntasimme kahvila Valoon herkkubrunssille. Paikka oli tosi suosittu (onneksi olimme tajunneet varata pöydän!), ruoka superhyvää ja miljöö megasymppis. Kannattaa pistäytyä :)


IMG_1836
Käveltiin kaupungilla ja ihasteltiin Tamperetta.

IMG_1811
Sellainen viikonloppu, täydellinen <3

IMG_1844
Lopuksi vielä pari hassua huskya tältä aamulta.

IMG_1843

Ulkona oli jotain todella mielenkiintoista, harvoin noin siamilaisina päivystävät <3

Kivaa tätä viikkoa kaikille :)

perjantai 21. helmikuuta 2014

Perjantain paras: Upea nude

Lumen paluun kunniaksi omat keväthaaveeni kiihtyvät. Siksi perjantain parhaassa tänään Gal meets glam -blogista bongattu mieletön nude -asu. Ah, tänään koko päivän jatkuneen raudanharmauden jälkeen tuo vaaleansininen taivas näyttää niin huikaisevan kauniilta...

GMG24.1.

Kuva/photo credit: http://galmeetsglam.com/2014/01/overlook/

Oih ja voih, tule kevät jo! Huomenna kutsuu Tampere, otan kameran mukaan ja yritän muistaa myös käyttää sitä. 

Kivaa viikonloppua myös teille :)!

torstai 20. helmikuuta 2014

Päivän asu

Tänään saimme miehen äidin ja siskon vieraiksemme (kiva kun tulitte, pitää nähdä useammin!) ja päätin juhlistaa tapahtumaa pukeutumalla uusin farkkuihini :) Lisäksi kokeilin kerrankin väkertää hiuksiin jotain muutakin kuin ponnarin: lopputulos ei ollut kovin tukeva, mutta kampaus keräsi kuitenkin kehuja, joten ehkä tätä uskaltaa kokeilla toistekin (vähän voimakkaammilla mömmöillä tai likaisemmalla kuontalolla avitettuna).

IMG_4040
paita/Alchemist, farkut/Diesel, ranne- ja kaulakoru/Ideakoru, korvikset/Kokoru

IMG_4049
Uudet farkut olivat juuri niin ihanat, kuin pitääkin :)

Kivaa loppuviikkoa, ystävät, huomenna on jo perjantai! Meikäläinen alkaa suunnittelemaan pakkaamista, sillä viikonlopuksi suuntaan Tampereelle. Edellisestä reissusta onkin jo varmaan vuosi aikaa, joten odotan innolla :) Tampere on superkiva kaupunki ja paikallisoppaana toimiva serkkuni vie minua aina kaikkiin ihaniin paikkoihin (yksinäni osaisin kulkea Hämeenkatua rautatieasemalta Metsolle ja takaisin- ehkä, ehkä löytäisin Koskikeskuksen ja Plevnan, mutta that's it...). Odotan viikonloppua täynnä rentoilua ja hyviä keskusteluja, sekä vierailuja kivoissa kahviloisa, ravintoloissa ja putiikeissa. Perfect :)

tiistai 18. helmikuuta 2014

Tänään minua ilahdutti...

...maailman parhailta ystäviltä saatu ystävänpäiväkortti! Kortti oli tullut eilisessä postissa, mutta muistin hakea eilisen postin vasta aamulla sanomalehden mukana. Korttiin oli kirjoitettu ystävieni itse keksimä runo, joka sai minut melkein itkemään. Ja kiirehtimään jo muutenkin suunnitteilla ollutta reissua Helsingin suuntaan: teitä on jo kova ikävä! Kyllä en tiedä mistä hyvästä olen ansainnut tällaiset ystävät <3 

IMG_4028

Lisäksi minua ilahdutti aamulla ulkona vastaan tullut selkeä kevään tuoksu! Lumettomia ja lauhoja päiviä on ollut paljon tänä "talvena", mutta tänään ulkona tuoksui ensimmäistä kertaa keväälle. Sieltä se tulee!

IMG_4033
Ja vielä minua ilahduttivat tulppaanit. Jo hiukan nuupahtaneet, mutta silti niin ihanan keväisen väriset tulppaanit :)

Valo tuntuu tällä hetkellä lisääntyvän hurja vauhtia, mikä on huippua. Jos kerran tänä vuonna ei kunnon talvea saada, niin toivotetaan sitten kevät pikavauhtia tervetulleeksi :)

Mikä sinua ilahdutti tänään :)?

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän ostokset

Kuten jo mainitsinkin, minun ystävänpäiväohjelmani oli äiti-tytär iltapäivä shoppailun merkeissä.

IMG_3993
Sain vihdoin ja viimein ruksittua hankintalistaltani siellä pitkään roikkuneen ostoksen: farkut! Käytän farkkuja oikeastaan joka päivä, mutta vihaan niiden ostamista. Erilaisia malleja on noin miljoona ja pahimmassa tapauksessa sovitan 20 paria löytämättä yhtään sopivaa malli + pesu -yhdistelmää. Nyt sain hankittua kerralla kahdet! Mutta en olisi ikinä onnistunut ilman hyvän myyjän apua. Yritin ensin Sokoksen -20% -tarjouksen houkuttelemana löytää sopivat farkut itse: kannoin sovituskoppiin sylillisen farkkuja, mutta yhdetkään niistä ei ollut sopivat. Tuskastuneena päätin että hinnasta viis, nyt pitää saada palvelua. Porissa ei ole liian montaa vaihtoehtoa palvelevista farkkuliikkeistä, joten marssin sinne mistä varmimmin uskoin palvelua löytyvän, eli JC:hen. Ja johan löytyi! Myyjä tuli heti kysymään tarvitsenko apua. Kerroin että kyllä kiitos ja mitä etsin. Myyjä etsi minulle 3 paria farkkuja, joista jokainen sopi! Kaikkia kolmea en sentään raaskinut ostaa, mutta 2 paria kannoin kassalle - ja ystävänpäivän kunniaksi sain niisä -20% alennustakin vielä! Kiitos Porin JC ja hyvä palvelu, kyllä nyt kelpaa <3 JC:n lähtöhinnat olivat muuten muutamaa kymppiä Sokosta halvempia, mikä tuntuu hassulta, kun kyseessä on kuitenkin palveleva erikoisliike. Lämmin suositukseni siis!

Mukaan lähtivät jo pitkään pohtimani Dieselin skinzeet tumman sinisinä ilman mitään kulutuksia, sekä ihanan taivaansiniset Levikset, mallinimeltään "Legging". Skinzeet ovat aika kalliit ja siksi jääneet aiemmilla kerroilla vain kauppaan, mutta malli istui niin hyvin ja myyjän suositus oli sen verran vakuuttava, että päätin uskoa. Tumma sininen on siisti ja sopii minne vain, Levikset ovat varmasti juuri täydelliset kesällä. Conssien tai ballerinojen kanssa. Niken pirteän oranssi urheilutoppi löytyi Intersportista -alesta sekin. Sokoksen ystävänpäivätarjouksesta hamstrasin arkena käyttämääni Lumene CC- meikkivoidetta (2 yhden hinnalla) sekä alelaarista suojakertoimella 30 varustettua päivävoidetta -toivottavasti sille tulee paljon käyttöä ensi kesänä! Kissojen ja koirien kanssa hain kehuttua L'orealin TecniArt -sarjan Fresh dust kuivashampoota Porista: lopulta löytyi Mikkolan Citymarketin yhteydessä olevasta kampaamosta (jonka nimeä en ikävä kyllä muista). Oi miten onnistunut ostosreissu! Äitikin löysi etsimänsä housut ja naurettavan edullisesti vieläpä. 

Onnistuneen ostosreissun kruunasi äidin tarjoama herkullinen pihvi-illallinen Torerossa. Ah autuutta!

Eilen olin poikkeuksellisesti töissä aamupäivän ja töiden jälkeen iski sellainen kooma, että illaksi suunniteltu leffareissukin piti perua. Herkuttelimme miehen kanssa kotona ja juotuani lasillisen punaviinia, sammuin kuin saunalyhty. Nukuin 12 tuntia ja tänään tunnelma on melkoisesti pirteämpi :D Päivän olen vain laiskotellut sohvalla, mutta seuraavaksi suuntana on spinnning -tunti. Vaikka yhdet pitkät yöunet auttoivatkin paljon, on olo edelleen hiukan väsähtänyt. Onneks huomenna on etäpäivä, joten voin nukkua vähän pidempään ja ottaa rennosti. Ehkä parit pitkät yöunet ja hyvät treenit yhdessä auttavat heräilemään tästä kevätkoomasta, jotenkin tuntuu että veto on ollut aika poissa jo muutaman viikon. Valon lisääntymisen onneksi huomaa jo, eilen tulin lenkiltä puoli kuuden maissa ja ulkona oli vasta hämärä! Jeeeee, kevät -sinua ollaankin jo kaivattu...

Mukavaa sunnuntain jatkoa ruudun sille puolen :)

torstai 13. helmikuuta 2014

Päivän asu

Kevätmuodista innostuneena halusin heti alkuviikosta kokeilla vaaleita farkkuja uuden raitapaidan kanssa. Tuloksena tällainen superrento asu :)

IMG_3992

paita/Gant, farkut/Zara, korvikset/Marc by Marc Jacobs, vyö/Mulberry, kello/Rado, villikset/ by mama <3

IMG_3986
Meillä on muuten tänään miehen kanssa hääpäivä, neljäs jo. Viime vuonna oltiin näihin aikoihin Lontoossa, tänä vuonna suunnitelmissa ei ole mitään ihmeempiä. Ehkä viikonloppuna leffa ja ekstrahyvää ruokaa. Ensi vuonna pitääkin keksiä jotain erityistä :)

Muutenkin viikonlopusta on tulossa huippukiva, sillä huomenna luvassa on ystävänpäivän shoppailutreffit äidin kanssa :) Onko teillä suunnitelmia ystävänpäiväksi?

maanantai 10. helmikuuta 2014

Spring Fashion vol. 2/2

Kevätmuotikatsauksen toisessa osassa poiminnat omista suosikkitrendeistäni.

Kaikki kuvat/photo credit on all pictures: style.com Suunnittelijat kollaaseissa vasemmalta oikealle.

Shortseja - kuten eilisessä postauksessa mainitsin, mikrominien aika on onneksi ohi. Näitä voisin itsekin käyttää, etenkin nuo Isabel Marantit näyttävät superkivoilta omiin silmiini.

shortsit
Diane von Furstenberg, Michael Kors, Isabel Marant, Isabel Marant, Isabel Marant

Hulmuavia housuja - oi miten raikkailta näyttävät pitkän pillikauden jälkeen! En itse omista yksiäkään tämän mallisia housuja, mutta ehkä pitäisi alkaa tiirailla valikoimia sillä silmällä.

hulmuavatHousut
Dries Van Noten , Michael Kors, J. Crew, Topshop Unique, Dries Van Noten

Paljas vyötärö - tähän ei taida oma rohkeus riittää, vaikka paljas iho pienissä määrin hyvältä näyttääkin.

Midriff

Bagdley Mischka, Michael Kors, J. Crew, Jil Sander, Zimmermann

Bikinit -ei aivan pikkupikkuisia, tykkään! Jospa ensi kesänä olisi hyvät bikinisäät, oi että...

bikini

Bagdley Mischka, Michael Kors, Hervé Léger, Hervé Léger, Jason Wu

Haalarit -tällaisia tekisi vähän mieli itsellenikin... Jokin tuossa tuubiyläosan ja rennon haalarin yhdistelmässä näyttää niin kivalta! Vaikka edelleen on melko vaikea kuvitella, että haalarimalli kävisi minulle millään: vähän pelkään, että näyttävät hyviltä vain langanlaihojen mallien päällä.... I hope someone proves me wrong!

haalarit
Givenchy, Haider Ackermann, Jason Wu, Whistles

Jes, lisää pitsiä :) Pitsikin on ollut pinnalla jo pitkään, mutta tykkään aina vain.

Lace

Alice + Olivia, Christian Siriano, Elie Saab, Jason Wu, Tory Burch

Siinä siis omat lempparini tämän kevään muodista. Löytyykö samoja suosikkeja :)?

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Spring Fashion vol. 1/2

Olen viettänyt laiskaa viikonloppua kevätmuotia selaillen: harmaa ja märkä sää ei juuri ole houkutellut kotoa poistumiseen pakollista lenkkiä ja salia lukuun ottamatta. 

Kevätmuoti ei koskaan sytytä minua samalla voimalla kuin syysmuoti, mutta senhän te jo tiesittekin ;) Tämänkin kevään muodista löytyi kuitenkin paljon myös minua kiinnostavia juttuja: kokomustaa, kokovalkoista ja mustavalkoista, vaaleaa farkunsinistä sekä kauniisti liikkuvia kankaita ja paljaita olkapäitä. Onneksi sainkin eilen aloitettua uuden olkapääohjelman salilla- näissä luisuissa vain on sen verran hommaa, että saas nähdä mitä tässä enää ehtii ennen kesää ;) 

Yksi näytöksistä eniten mieleeni jääneitä juttuja oli matalat, "järkevät" sandaalit. Sellaiset terveyskenkämäiset jopa useilla suunnittelijoilla. No, ainakin ensi kesän kenkämuoti on mukavaa. Helmat sen sijaan olivat sekä lyhyitä että pitkiä, kapeita ja hulmuavia. Shortseja näkyi edelleen, mutta lyhyistä lyhyimpien aika vaikuttaa onneksi olevan ohi. Lahkeet olivat pääosin leveämpiä. JA kyllä: jos vatsa vain kestää katseet, niin tänä kesänä olisi paljon tilaisuuksia vilauttaa vähän ihoa.

Tämän päivän postauksessa värejä.

Kaikki kuvat/photo credit on all pictures: style.com Suunnittelijat kollaasissa vasemmalta oikealle.

Valkoinen - päästä varpaisiin valkoinen näyttää ihanalta! Omalle iholleni valkoinen on haastava ja sävyn on oltava juuri oikea, mutta hitsi miten kivalta näyttää noissa kuvissa.

valkoinen
Acne, Michael Kors, J. Crew, J. Crew, Rebecca Minkoff

Musta -aina tyylikäs, ikisuosikkini. Siksi otin sen mukaan, vaikka kesällä jopa minä kaipaan usein jotain vähän muutakin vähintään piristykseksi.

musta
Hervé Léger, Jill Stuart, Paul & Joe, Tibi, Valentino

Mustavalkoinen - kyllä kiitos! Etenkin diggailen oikean reunan Rag & Bone -lookeja. Ja tuo oikean reunan valkoinen laukku -tahtoo!!!!! Punainen huulipuna näyttää hienolta myös valkoisen kanssa.

MuVa
Ann Demeulemeester, Saint Laurent, Narciso Rodriguez, Rag & Bone, Rag & Bone

Vaalea farkunsininen - oi kyllä, kyllä! Revitty look näyttää myös edelleen kivalta.

farkut
Alice + Olivia, Michael Kors, J Brand, Rachel Zoe

Printit - kuten sanottu, kuvioiden käyttäminen on minulle vaikeaa. Mutta tykkään kaikista kollaasin mekoista hirvittävän paljon ja aloittaisin harjoittelun mielelläni millä tahansa näistä :)

kuviot
Alice + Olivia, Alice + Olivia, Miachael Kors, Matthew Williamson, Zadig & Voltaire

Eniten varsinaisia värejä löytyi upeissa pastelleissa hehkuvista iltapuvuista: omat suosikkini löytyivät Bagdley Mischkalta. Kannattaa käydä kurkkaamassa :) Kivoja mekkoja olisi riittänyt poimittavaksi vaikka sataan postaukseen, mutta koska arvelin ettei kukaan jaksa lukea niitä kaikkia, valitsin näihin kollaaseihin arkisempia vaihtoehtoja - inspiroimaan jokapäivän pukeutumista.

Kyllä se kevätkuume jyllää säästä huolimatta, sillä tuskastuminen kaikkiin koko talven käytössä olleisiin vaatteisiin ja vaateyhdistelmiin alkaa olla käsin kosketeltava. Sama juttu joka kevät :) Toivottavasti tuskastumisen lopputuloksena syntyy uudenlaisia asuyhdistelmiä ja inspiraatiota asujen kuvaamiseen myös - silläkin saralla on tapahtunut tyypillinen talvinotkahdus. Kyllä se valo vain tekee ihmeitä.

Joko teillä pyörii mielessä kevätpukeutuminen :)?

perjantai 7. helmikuuta 2014

Perjantain paras...

... on uusi raitapaita!

IMG_3936

Löysin Stockan alesta tämän Gantin puuvillaisen raitapaidan. En varsinaisesti ollut metsästämässä uutta raitapaitaa, mutta käytän kaikkia omistamiani raidallisia vaatteita niin paljon, että uuden hankinta oli mielestäni hyvin perusteltu kun hyvässä alennuksessa tuli vastaan. Raita onkin oikeastaan ainoa kuvio, jota osaan käyttää. Kaikki muut ovat todella helposti jotenkin liikaa.

IMG_3940
Tykkään paidan kauniista, kevyesti "venemäisestä" pääntiestä ja tukevasta, hiukan siistimmästä puuvillasta. Hihat ovat mukavasti napakan istuvat, vaikka paita muuten ei ole tyköistuva: malli on siis mukavan rento, mutta ei telttamainen. Paidan väri ei varsinaisesti ole keväisen raikas (kevät on selvästi iskenyt, kun  edes mietin tällaisia ;)), mutta kauniin rauhallinen kylläkin. Näin talvisaikaan toimii yhdistettynä aina luotettavaan mustaan, mutta keväämmällä niin näen tämän vaaleansinisten farkkujen ja conssien kanssa... Oikeastaan näen tämä jo päälläni ihan joka paikassa :D

Mutta voi mössö, mitä noille kuville oikein tapahtuu... olen kyllä jostain lukenut kikkoja tämän ongelman selättämiseen, mutta en laittanut niitä tarkemmin muistiin kun ongelma ei koskenut itseäni: pitänee pian alkaa kaivelemaan niitä jostain esiin. Kuvat eivä toki ole laadukkaimmillaan tähän aikaan vuodesta muutenkaan, mutta eivät ne sentään ihan tuolta näytä kamerasta tullessaan :( Argh. Onko jollain tarjota tähän kikkakolmosta..?

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Punahuulet

Täydellinen piriste eiliseen asuuni olisi ollut punaiset huulet. Illan työtehtäväni vaati kuitenkin minulta esiintymistä ihmisten edessä. En kuitenkaan ole läheskään niin tottunut kirkkaaseen huulipunaan, etteikö minusta tuntuisi, että jos tehtäväni on muutenkin olla huomion keskipisteenä,  on kuin kaikki huomio kohdistuisi huuliini sen sijaan mitä sanon... En siis vielä(kään) uskaltanut. Mutta oikeasti: tämä homma täytyy kyllä opetella. Ja mitä pikimmin.

AP2
Kuva/photo credit: http://atlantic-pacific.blogspot.fi/2014/02/kick-it.html

PP
Kuva/photo credit: http://pinkpeonies.com/cool-collected/

ViktoriaMöller
Kuva/photo credit: http://carolinesmode.com/stockholmstreetstyle/art/292590/viktoria_mller/

AP

Kuva/photo credit: http://atlantic-pacific.blogspot.fi/2014/02/long.html


Vai mitäs sanot? Baby steps...

tiistai 4. helmikuuta 2014

Päivän asu

Viikonloppuna sain rakkaan serkkuni vieraisille, joten kaikki aika kului rupatellessa ja syödessä. Miten voikaan olla niin samanhenkistä juttuseuraa? Pikainen vastavierailu on jo suunniteilla. Viikon ensimmäiset päivät kuluvat minulla useimmiten työn touhussa, niin tälläkin kertaa, mutta pitkän työpäivän päätteeksi halusin silti vielä kuvan päivän asusta - päätin että nyt sitä ei enää lykätä, vaikka iltaan taas menikin. Varoituksen sana siis vain, että kuvattava ei enää ollut pirteimmillään eikä päivä valoisimmillaan... 

IMG_3925
neule/Tiger of Sweden, T-paita/Filippa K, farkut/Gina Tricot, kaulakoru/Lindex, korvikset/Studio Bilbao, rannekoru/Ideakoru, saappaat/Wonders

IMG_3923
Kuten näkyy, vaikka valo ulkona on jo ilahduttavasti lisääntynyt ja ensimmäiset kevätkukat hankittu, ovat sävyt vaatteissani edelleen mustan ja harmaan eri asteikoilla. Tällaiset asut ovat minusta täydellisiä juuri tällaiseen päivään, jolloin töitä on aamusta iltaan. Mukavuutta yhdistettynä neutraalien sävyjen tuomaan asiallisuuten.

Seuraaviksi viikoiksi työmotivaatiota lisää viikonloppuna varattu laivaristeily rakkaan ystävän kanssa, whiiii! Olenkin viimeksi ollut laivalla ehkä kuutisen vuotta sitten ja lisäksi olen ollut kovasti kiinnostunut näkemään uuden Viking Gracen. Niin mahtavaa päästä vähän tuulettumaan kaueammas kotoa :) Nyt pitää enää malttaa odotella maaliskuuhun. Mitenhän sitä jaksaa niin pitkään... no, tässä välissä on onneksi suunnitteilla se vastavierailu ja tiedossa on myös kaikenlaisia (mukavia) haasteita uusissa työtehtävissä, joten enköhän saa aikani kulumaan :)